Klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar om gårdagens säkerhetsinformation

Publicerad: 2023-11-02
Nyhet
Under onsdagen kommunicerade SHL tillsammans med övriga ligor och idrotter ny säkerhetsinformation från Polismyndigheten. LHC:s klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar uttalar sig om gårdagens utskick.

Svenska Ishockeyförbundet och ligaorganisationerna SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan har redan tidigare infört en rad trygghetsstärkande åtgärder för vår publik och personal. Nu införs ett totalförbud mot införsel av väskor vid besök på våra matcher.

"På lördag är det match igen här i Saab Arena och vi vill självklart att du kommer hit och ser matchen. Från och med 1 november har Polismyndigheten infört nya regler och krav på stora arrangemang som gäller hockeyligorna, fotbollsligorna och andra stora evenemang.

Vi i Linköping Hockey Club vill att ni ska komma hit, njuta av bra hockey och känna att ni är på ett bra ställe där säkerhet och trygghet råder. Därför är det från och med idag förbud mot samtliga väskor. Jag förstår att folk har funderingar och åsikter, men förbudet gäller alltså allt från handväskor till skötväskor och liknande. Inga väskor får längre tas in i arenan.

Vi vet att många har barn som man vill ha med på matcherna och i och med att inte skötväskor längre är tillåtna så har vi ändå lyckats, tack vare vår partner ICA Maxi i Linköping, att ha blöjor och "torkisar" till försäljning här i arenan under match så att man kan komma hit med sina barn trots att man inte får ha väskan med sig.

Slutligen hoppas vi att ni fortsätter stötta oss, kommer hit och följer matchen på lördag. Varmt välkomna och här ska ni alltid känna er hemma och trygga."

Carl-Johan Stålhammar

Klubbdirektör

Linköping Hockey Club

Se frågor och svar från Polismyndigheten.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners