JVM-silver för LHC-trion

Publicerad: 2024-01-07
Nyhet
Mattias Hävelid, Filip Bystedt och Fabian Wagner har de senaste veckorna varit iväg med Juniorkronorna för att delta i den prestigefyllda JVM-turneringen. En turnering som slutade med ett silver för det svenska laget.

Juniorkronorna vann sin grupp tämligen enkelt och fick möta Schweiz i kvartsfinal. En match som på förhand skulle vara relativt enkel för svensk del blev precis tvärtom, men man lyckades ändå avancera till semifinal efter att ha avgjort matchen i förlängning.

I semifinal väntade Tjeckien som skulle bli en tuff nöt att knäcka. Det var först i den tredje perioden som matchen svängde över till Sveriges fördel och efter tre raka mål kunde man så småningom blicka framåt mot finalen. Väl i finalen blev USA alldeles för svåra och slutresultatet skrevs till 2-6 till jänkarna.

Mattias Hävelid blev den poängbäste LHC:aren i turneringen med sina sex poäng (ett mål och fem assist) från sin backposition. Filip Bystedt noterades för fyra poäng (tre mål och en assist) och Fabian Wagner gick poänglös, men där han hade en mer defensiv roll under turneringen.

Jesper Zerman / Bildbyrån

Trots den tunga förlusten vill vi självklart gratulera vår LHC-trio till en väl genomförd turnering! Vi vill också ta tillfället i akt att uppmärksamma LHC-fostrade målvakten Hugo Hävelid och hans insatser under turneringen. Hugo röstades fram som turneringens målvakt och blev även uttagen till turneringens All-Star Team.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners