Herrarna förlorade hemma mot Växjö

Publicerad: 2024-01-25
Matchreferat
Herrlaget åkte på sin andra raka hemmaförlust då man under torsdagskvällen fick se sig besegrade av Växjö med 2-4.

Period 1

Matchen inleddes relativt krampaktigt mellan lagen. Tempot var inte direkt säsongens högsta i Saab Arena vilket innebar att även spelet blev lidande.

Gästerna var det laget som skulle spräcka målnollan först då Robert Rosén tryckte dit 0-1 efter en stolpretur, 15 minuter in i den första perioden. LHC saknade förvisso inte målchanser men hade rätt svårt att vaska fram de där riktigt farliga lägena.

Period 2

Växjö kom ut som det bättre laget i perioden inledningsvis. Matchen skulle dock få en scenförändring då Växjös Zachary Giuttari tilldelades ett matchstraff efter en tackling på LHC:s Patrick Russell. Det numerära överläget skulle till en början inte direkt bli till LHC:s fördel, men efter många om och men kom till slut det förlösande kvitteringsmålet genom ett backskott från Mattias Hävelid.

LHC:s glädje skulle bli kortvarigt för bara en och en halv minut senare tog Växjö åter ledningen i matchen på en spelvändning. Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka under perioden, men där LHC visade dålig disciplin genom att dra på sig två utvisningar på kort tid i slutet.

Period 3

Det tog Växjö endast 16 sekunder in i den tredje perioden innan man förvaltade sitt numerära överläge. Gästerna skulle senare även ta och utöka sin ledning till 1-4. LHC fortsatte att trycka på och skapade faktiskt flera klara målchanser, men lyckades inte komma närmre än ett reduceringsmål.