Förlust borta mot Malmö

Publicerad: 2024-10-07
Matchreferat
Herrarna åkte på en uddamålsförlust under måndagskvällen i Malmö Arena mot Malmö. Slutresultat 3-2.

Matchen mellan Malmö och LHC inleddes denna måndagkväll något krampaktigt från båda lagen. I ärlighetens namn var det en, utifrån sett, tråkig hockeyperiod där inget av lagen bjöd upp till något skönlir.

Såväl LHC som Malmö skulle få spela numerärt överläge, men utan något resultat.

Den andra perioden blev desto roligare då det helt plötsligt började skapas en del målchanser mot de båda målvakterna. LHC skulle göra matchens första mål då Nick Shore påpassligt skulle göra sitt första mål i LHC-tröjan sex minuter och sex sekunder in i perioden.

Därefter tog Malmö tag i taktpinnen och gjorde först ett kvitteringsmål genom Otto Stenberg, och sedan även ett ledningsmål snyggt prickskyttat av Lassi Thomson. Samme Lassi skulle bara någon minut efter sitt mål få chansen att göra sitt andra mål för kvällen genom ett straffslag, men missade densamma.

Malmö skulle tidigt i den tredje perioden få utöka sin ledning till 3-1 vilket gjorde LHC uppförsbacke något brantare. Man hade förtvivlat svårt att skapa de klara målchanserna även om hemmalagets burväktare Daniel Marmenlind stod emot bra.

Ty Rattie fick in en reduceringspuck med 42 sekunder kvar, men mycket närmre än så kom man alltså inte och slutresultatet skrevs till slut till 3-2 till Malmö.