Förlust mot Malmö

Publicerad: 2024-08-27
Matchreferat
Herrlaget åkte under tisdagskvällen på sin första förlust under försäsongen då man fick se sig besegrade med 1-4 i Alvesta.

Kvällens träningsmatch mot Malmö i Alvesta inleddes i ett relativt högt och intensivt tempo. Lagen turades om med att skapa målchanser och målvakterna i matchen fick flera gånger göra viktiga räddningar. Målnollan spräcktes av LHC och Henrik Törnqvist som efter en puckstöld av Remi Elie kunde stöta dit 1-0-målet.

I den andra perioden fortsatte LHC jaga mål framåt och var i ärlighetens namn närmast men kunde, trots en chans i spel med numerärt överläge, inte få hål på Daniel Marmenlind i Malmö-målet.

Malmö kom ut klart starkast i den tredje perioden och fick tämligen omgående hål på Christian Heljanko i LHC-målet. LHC skulle få chansen att revanschera sig, men släppte dessvärre in 1-2 i spel fem mot fyra. Malmö jobbade sig in i matchen mer och mer, tog sedermera även över den och kunde definitivt punktera matchen i öppen kasse två gånger om.