LHC och Östgötatrafiken samarbetar för mer hållbara resor till och från hockeymatcher

Publicerad: 2024-09-05
Nyhet
Linköping Hockey Club och Östgötatrafiken startar inom kort ett biljettprojekt som syftar till att göra det lättare att ta sig till och från matcherna i Saab Arena på ett smart och hållbart sätt.

Biljettprojektet som sådant består av en hockeybiljett och en kollektivtrafiksbiljett i ett. När du köper din biljett till någon utav våra hemmamatcher (från SHL-premiären 21 september) så kan du nu lägga till en biljett till kollektivtrafiken.

- Vi på Östgötatrafiken vill att fler ska upptäcka att kollektivtrafiken är ett smart och hållbart sätt att resa på. Tack vare den här lösningen blir det smidigt för fansen att köpa sin biljett till både bussen och matchen, säger Per Nelson, marknadschef på Östgötatrafiken och fortsätter:

- Vi har identifierat ett stort behov av denna typ av lösning bland evenemangsarrangörer och arbetar aktivt för att hitta fler samarbetspartners som vill prova detta. LHC är en mycket bra partner för vårt pilotprojekt.

 

Parkeringsplatserna omkring Saab Arena uppgår till ett hundratal och vid en hemmamatch så kan vi ta emot strax över 8 000 besökare. Att det blir köer ut från området efter en match säger sig självt. Med bra buss- och pendelförbindelser och närhet till resecentrum, tack vare arenans läge, kommer det nu vara både enkelt och bekvämt att välja kollektivtrafiken i stället för bilen.

- Vi i Linköping Hockey Club tycker att det här är ett mycket spännande projekt ur många olika aspekter. Vi alla är medvetna om de parkeringsmöjligheter som finns i arenaområdet och den eventuella trafiksituationen som kan och brukar uppstå vid våra matcher. Det här är en bra möjlighet för våra besökare att på ett enkelt, hållbart och smidigt sätt uppleva den fina upplevelsen som man får i Saab Arena när man går på hockey, säger Jimmy Bergvall, Kommersiell chef, Linköping Hockey Club.

- Ytterligare en aspekt är att vi tillsammans med Östgötatrafiken möjliggör även för våra besökare utanför Linköpings stadskärna att till ett prisvärt sätt besöka oss med buss och/eller pendel, vilket vi bara ser som en positiv grej.

 

Den kombinerade biljetten kommer inom kort att finnas tillgänglig att köpa på lhc.eu/biljett och gäller endast på en matchdag, för hela länet och i sex timmar från det att den aktiveras. Biljetten är ej av- och ombokningsbar. Vid köp av denna biljett kommer dina personuppgifter att delas med Östgötatrafiken AB som tillsammans med LHC är personuppgiftsansvariga för denna behandling.

Matchbiljetten skickas utav Linköping Hockey Club så fort du bokar den, och kollektivtrafiksbiljetten skickas separat via SMS från Östgötatrafiken senast två dagar före matchdag. Funktionen kommer att vara aktuell till SHL-premiären den 21 september mot Brynäs.

 

För mer information, kontakta marknadschef Per Nelson på Östgötatrafiken samt kommersiella chef Jimmy Bergvall hos Linköping Hockey Club.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners