Publicerad: 2024-03-24
Matchreferat
Herrarna förlorade under söndagskvällen match två i kvartsfinalserien mot Skellefteå, även denna gång via förlängning.

Period 1

LHC kom ut bra mycket bättre i matchen än vad man gjorde i fredagens kvartsfinal. Man skapade flera farliga målchanser och hade tidigt bud på att spräcka Linus Söderströms målnolla.

Efter drygt halva perioden svängde dock matchbilden över till Skellefteås fördel och istället var det hemmalaget som började vaska fram en del chanser. 14:58 in i perioden gjorde man även matchens första mål då Linus Lindström styrde in ledningspucken.

Period 2

I den andra perioden drogs matchens tempo ner något då det var två lag som fäktades tufft men rättvist. LHC skulle i inledningen få spela i fem mot tre i drygt en minut men utan att förvalta sina målchanser.

Mot slutet av perioden låste sig hemmalaget fast i LHC:s försvarszon vid flera tillfällen men man lyckades reda ut stormen.

Period 3

Den tredje perioden startade bra för LHC:s del. Ty Rattie kunde i slutet av ett numerärt överläge kvittera matchen, men glädjen skulle bli kortvarig då Skellefteås Filip Sandberg kort därefter skulle ta och ge hemmalaget ledningen igen.

Spelet böljade fram och tillbaka och publiken bjöds på ett fartfyllt och fysiskt spel. Efter 16:36 drog hemmalagets Elias Salomonsson på sig en utvisning och i det efterföljande powerplayet kunde födelsedagsbarnet Broc Little åter kvittera matchen.

Period 4

Den fjärde perioden började med att lagen turades om med att skapa målchanser. Skellefteå fick tidigt chansen att spela powerplay men ett uppoffrande LHC-boxplay lyckades hålla undan en vinstpuck för hemmalaget.

Annars var det en period där Skellefteå i ärlighetens namn i stort sett dominerade matchbilden – men faktum är att LHC hade den absolut farligaste målchansen då Arvid Costmar prickade ribban.

Period 5

Den femte perioden hann bara bli 20 sekunder lång innan Dylan Sikura, lite turligt minst sagt, kunde avgöra matchen och se till att Skellefteå utökade sin ledning i matchserien.