Förlust mot Frölunda efter förlängning för damerna

Publicerad: 2024-09-08
Matchreferat
Damlaget åkte under söndagseftermiddagen på sin andra förlust den här helgen mot Frölunda. Slutrestulatet skrevs till 4-5 efter att Frölunda avgjort i förlängning.

Matchen startade annars bra för LHC:s del då Sara Hjalmarsson efter drygt 10 minuter såg till att ge laget ledningen i matchen. Hemmalaget Frölunda skulle dock komma tillbaka redan i den första perioden efter två powerplaymål.

I mitten av den andra perioden kvitterade Naomi Rogge matchen och bara av farten såg Olivia Sohrner till att åter ge LHC ledningen i matchen - men Frölunda skulle dessvärre få trycka dit ytterligare en kvitteringspuck innan periodens slut.

Den tredje perioden var 14 minuter gammal när Naomi Rogge gjorde sitt andra mål för dagen och satte LHC i förarsätet, men Frölunda lyckades åter kvittera matchen och ta den till förlängning där man visade sig vara det starkare laget.

Förlusten var damernas femte raka under försäsongen. I nästa match väntar SDHL-nykomlingarna Skellefteå AIK i seriepremiären, den matchen spelas nu på fredag med nedsläpp klockan 18:00.