Publicerad: 2024-03-05
Matchreferat
Herrlaget förlorade under tisdagskvällen borta mot Frölunda efter förlängning inför 9881 åskådare i Scandinavium.

Period 1

Matchen inleddes i ett högt tempo mellan lagen där man turades med att skapa målchanser genom hela perioden. Tufft och fysiskt spel vilket bjöd publiken i Scandinavium på bra hockey.

LHC fick spela numerärt överläge i mitten på perioden men lyckades tyvärr inte få hål på Lars Johansson i hemmaburen. Perioden förblev mållös.

Period 2

Frölunda inledde den andra perioden klart bäst. Man fick spela numerärt överläge tidigt och började där med att etablera tryck vilket höll i sig länge, och till slut fick man hål på Marcus Högberg efter tiden 12:12.

Frölundas glädje skulle bli kortvarig då LHC såg till att kvittera kort därefter efter en fin styrning av Markus Ljungh på William Worge Kreüs backavslut.

Period 3

Även den tredje perioden inledde Frölunda klart bäst och fick välförtjänt om än lite turligt göra sitt andra mål för kvällen. LHC började jaga och fick lite från ingenstans måljubla då Filip Bystedt påpassligt var fram och tryckte in kvitteringspucken.

Spelet böljde fram och tilllbaka i slutet på perioden och den kanske allra klaraste målchansen fick just LHC med bara några sekunder kvar, men där Lars Johansson lyckades hålla tätt.

Period 4

I förlängningen så svängde spelet fram och tillbaka, och hemmalaget drog det längsta strået då Jere Innala gjorde sitt andra mål för kvällen.