Förlust efter straffar mot Luleå

Publicerad: 2023-12-01
Matchreferat
Damerna fick under fredagskvällen se sig besegrade av Luleå efter straffar inför 518 åskådare i Saab Arena.

LHC tog ledningen i matchen genom Franziska Feldmier i mitten av den andra perioden i numerärt underläge, och Justine Reyes kunde kort därefter även utöka LHC:s ledning. Matchen i sin helhet präglades annars av hårt Luleå-tryck och bortalaget fick även resultat för sitt slit då man reducerade till 2-1 innan andra periodens slut.

Luleå fortsatte att trycka på i den tredje och kunde sedermera även kvittera matchen. 2-2 stod sig tredje perioden ut och i förlängingen så skapade båda lagen farliga målchanser men två väldigt bra målvakter stod i vägen.

I stället skulle Luleå visa sig vara det starkare laget då man satte den avgörande (och enda) straffen och därmed även kammade hem extrapoängen.