Vinst i hemmapremiären mot Oskarshamn

Publicerad: 2023-09-16
Matchreferat
Herrlaget tog under lördagen sin andra raka seger för säsongen när Oskarshamn besegrades med 4-1 inför 6659 åskådare i Saab Arena.

Period 1

Matchen inleds i ett högt tempo mellan lagen. LHC försöker tidigt ta kommandot i matchen och lyckas väl. Efter drygt sju minuter in i matchen får man chansen att spela i numerärt överläge och är en fantomräddning från IKO-målvakten Marek Langhamer ifrån att ta ledningen i matchen.

Lagen får varsin utvisning innan periodens slut - en period som slutar 0-0.

Period 2

Matchens första mål kommer istället tidigt i den första perioden efter ett fantastiskt förarbete av Jesper Pettersson som genom en soloride serverar Arvid Costmar öppet mål. Drygt 10 minuter senare drabbas LHC av en utvisning som Oskarshamn förvaltar väl genom Patrik Karlkvist.

Linköping ser till att få det sista ordet sagt i perioden när man åter tar ledningen i matchen genom Vilmos Gallo.

Period 3

Den tredje perioden inleds återigen med ett LHC-mål, denna gång i numerärt överläge efter ett skott från blå från Linus Hultström, LHC som i spel sex mot fem under den avvaktade utvisningen höll på att lägga in pucken i egen kasse. Efter målet tar Oskarshamn sakta men säkert över matchen och etablerar ett hårt tryck mot Högberg i LHC-kassen.

Men Högberg och LHC-spelarna lyckas hålla undan och Sebastian Strandberg kan definitivt sätta spiken i kistan i tom kasse med 50 sekunder kvar av matchen.