Worge Kreü: "En viktig vecka framför oss"

Publicerad: 2023-11-27
Intervju
Efter tre raka förluster, varav två på straffar, går herrlaget in i en mycket viktig vecka som först och främst består av två raka hemmamatcher. Publikfavoriten William Worge Kreü menar att laget måste upp ett par snäpp igen.

- Vi kommer inte riktigt upp i tävlingsnivå senast mot Örebro, tycker jag. Vi gör inte det där jobbet som vi gjorde innan uppehållet och fuskar lite för mycket. Vi skapar mycket målchanser men saknar den där lilla extra desperationen både i offensiv zon men även i vår defensiva zon, säger Worge Kreü om insatsen senast mot Örebro.

Förlust mot Växjö efter straffar efter en upphämtning, likadant mot Rögle och nu senast en förlust efter full tid mot Örebro. Tre raka förluster för ett LHC som innan dess hade ett antal vinster i rad. Nu behöver Worge Kreü och laget hitta ett sätt att börja vinna matcher igen.

- Det handlar om att hitta tillbaka till det spelet vi hade mot Färjestad och innan uppehållet då vi gör jobbet för varandra och alltid ger 100 procent där ute, täcker skott och alla de här "tråkiga" grejerna som jag tycker att vi har fuskat med lite på slutet.

William Worge Kreü har Linköping Hockey Club som moderklubb och har, förutom en två-årig sejour i Oskarshamn och en kortare utlåning till Väsby IK, spelat i klubben hela sitt liv. Under hösten har han dessutom vuxit ut till något av en publikfavorit, mycket tack vare sin hårda spelstil.

- Det är magiskt med det stödet man har fått både jag och laget. Det är därför man spelar hockey och jag tror det är en stor anledning till varför vi har varit så himla bra på hemmaplan.

Se hela intervjun med Worge Kreü i spelaren ovan.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners