Assisterande tränaren Pär Arlbrandt inför kvällens match mot Växjö

Publicerad: 2024-10-01
Nyhet
Efter tre raka hemmamatcher är det dags för herrarna att spela på bortais. Fyra matcher på sju dagar ska avverkas med start ikväll mot Växjö.

Seger i premiären mot Brynäs, förlust mot Luleå och senast vinst hemma mot HV71. Efter tre spelade matcher står herrarna på sex poäng av nio möjliga i inledningen av säsongens grundserie.

- Det är väl klart godkänt poängmässigt. Klart vi hade hoppas på ytterligare någon poäng då vi trots allt spelat hemma i vår borg, men sett till matcherna är det väl rätt logiskt. Jag tycker att vi var det bättre laget i två matcher och Luleå var helt enkelt bättre än oss i torsdags, säger den assisterande tränaren Pär Arlbrandt och fortsätter:

- Med det sagt, så finns det självklart saker vi vill göra bättre. Samtidigt har vi en stor respekt för den här ligan och motståndarna. Det är duktiga lag vi möter och varje match lever sitt liv, så att säga. Det vore märkligt om vi skulle vara supernöjda.

 

Framöver väntar en minst sagt intensiv period för laget. Fyra matcher på sju dagar ska avverkas (Växjö borta, Färjestad hemma, Skellefteå borta och Malmö borta) - varav tre av matcherna är mot tilltänkta topplag.

- Nu är det verkligen, som du säger, ett tight spelschema som väntar. Det är en sliten klyscha men det är lika många poäng värda ikväll som det var i lördags till exempel. Det är just det här vi har tränat en hel sommar för och vi visste om att oktober kommer bli en väldigt intensiv månad, där mycket kommer att avgöras och sätta standarden för den resterande delen av säsongen. Det är liksom någonstans nu det gäller - vilket ska bli sjukt kul att ta sig ann!

 

Ikväll väntar som sagt Växjö, ett lag som man har haft det tufft mot historiskt på bortaplan. Läget i truppen är oförändrat jämfört med i lördags. Jonathan Myrenberg och Lance Bouma är fortsatt ej tillgängliga för spel medan Nick Shore anländer till truppen under onsdagen och ska, om inget annat händer, vara tillgänglig för spel på torsdag hemma mot Färjestad.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners