Christoffer Ehn om landslagshelgen och veckan som stundar

Publicerad: 2023-11-14
Intervju
Herrlagets Christoffer Ehn blev förra onsdagen sent inkallad till Tre Kronors samling i Växjö och fick speltid i två av tre matcher i Karjala Tournament.

- Det var lite omtumlande i och med att jag fick beskedet så sent som i onsdags, men det har varit kul och lärorikt. Spännande att få testa på något nytt, säger Christoffer Ehn om dagarna med Tre Kronor.

Ehn fick spela mot Schweiz och Finland, två matcher som Tre Kronor gick segrande ur, med en speltid på 12:05 minuter respektive 12:07.

- Man får ta det lite för vad det är. Det var ett nytt att spela på och en ny form av upplevelse. Man får gör det bästa man kan utav situationen och hålla det ganska enkelt, så som min spelstil är. Jag tycker ändå att det "tog sig" vart eftersom och jag är ganska nöjd med de två matcherna.

Härnäst väntar två tuffa matcher för Ehn och laget. Man inleder veckan med att ta sig an serieledarna Färjestad på hemmais nu på torsdag för att på lördag bege sig till Växjö och ställas mot serietvåan. Ehn har klart för sig vad man ska göra för att fortsätta "trumma" vidare.

- Vi måste tillbaka till grunderna. Det är nästan 10 dagar vi spelade match senast så det blir viktigt med hur vi startar matcherna, att vi ser till att ta vara på hemmapubliken som har varit helt fantastisk nu på sistone och sedan bygga vidare inför helgen. Man vet att det är från nu fram till jul som tabellen brukar sätta sig, någorlunda åtminstone, så det gäller att vi fortsätter så som vi avslutade innan uppehållet.

Se hela intervjun med Christoffer Ehn i spelaren ovan.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners