Förlust i match tre mot Skellefteå

Publicerad: 2024-03-26
Matchreferat
Herrarna åkte på en tung förlust hemma mot Skellefteå i match tre i kvartsfinalserien. En match som avgjordes först i den sjätte perioden.

Period 1

Matchen inleddes i ett fartfyllt tempo mellan lagen där spelet svängde fram och tillbaka. LHC var flera gånger framme och oroade Linus Söderström i Skellefteåkassen men det var gästerna som skapade flest skott mot mål.

Till slut skulle Skellefteås forcering ge resultat då Dylan Sikura såg till att göra matchens första mål.

Period 2

Den andra perioden började jämnt mellan lagen som turades om med att skapa målchanser, allra närmast var Linus Hultström i numerärt överläge men där en fantomräddning från Linus Söderström såg till att LHC:s målnolla hölls intakt.

Istället var det Skellefteå som fick måljubla både en och två gånger i Saab Arena.

Period 3

En match som länge såg ut att rinna LHC ur händerna började först med en reduceringspuck av Oscar Fantenberg efter fyra minuter. Fyra minuter senare reducerade Filip Bystedt ännu en gång och ytterligare fyra minuter senare kom även en kvitteringspuck som godkändes först efter videogranskning, vilket även ledde till att matchen gick till en fjärde period.

Förlängningsperiod 4, 5 och 6

Den fjärde perioden var en period som innehöll stor LHC-dominans om man var flera gånger nära på att avgöra matchen, men utan att lyckas. Om den fjärde perioden tillhörde LHC så tillhörde den femte gästerna. LHC skulle få chansen i numerärt överläge, men slarvade bort sina lägen.

Publiken i Saab Arena bjöds på en sjätte period och i slutet av den kom till slut ett avgörande då Skellefteås Axel Sandin-Pellika hittade nätmaskorna bakom Jesper Myrenberg.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners