Damerna förlorade sista grundseriematchen

Publicerad: 2024-02-20
Matchreferat
Damlaget åkte på en tung förlust under tisdagskvällen då man fick se sig besegrade av Brynäs efter förlängning hemma i Saab Arena.

Matchen började annars bra för LHC:s del. Ayaka Hitosato såg till att man tog ledningen i matchen efter drygt 10 minuter och innan perioden var över skulle Ebba Svensson Träff även se till att rädda en straff.

Brynäs kvitterade dock tidigt i den andra perioden och såg även till ta ledningen i matchen, men kort därefter såg Justin Reyes till att pricka in 2-2. Den tredje var bara några minuter gammal när Sara Hjalmarsson såg till att LHC åter tog ledningen i matchen vilket även såg ut att hålla i sig - men en Brynäs-kvittering kom med fem sekunder kvar och i den efterföljande förlängningen såg man även till att knipa extrapoängen.

Förlusten innebar att LHC:s damer slutade på en sjätteplats i SDHL-tabellen med 57 inspelade poäng på 38 matcher.