Anton Björkman skriver korttidsavtal med LHC

Publicerad: 2024-08-27
Nyhet
Den 25-åriga backen Anton Björkman har tecknat ett korttidsavtal med Linköping Hockey Club. Avtalet sträcker sig över de närmsta två veckorna.

25-årige backen Anton Björkman, född 13 maj 1999 i Linköping, inledde sin hockeykarriär i Linköping Hockey Club. Inför säsongen 2020/2021 lämnade han klubben permanent för spel i Hockeyallsvenskan med först Almtuna IS och sedan i tur och ordning Vita Hästen och Västerviks IK.

Då herrarna bland annat har lagkaptenen och backen Oscar Fantenberg uppskriven på skadelistan tills vidare samt att klubbens juniorer spelar Academy Cup till helgen samt inom kort åker iväg på landslagsuppdrag har man valt att skriva ett korttidsavtal med Anton Björkman över de närmsta två veckorna.

 

- Då vi har lite småskavanker i truppen, samt att juniorerna matchas hårt den närmsta tiden i olika sammanhang, så har vi valt att kalla in Anton. Han tränar med oss den här veckan och även nästa vecka och finns även tillgänglig för spel, säger herrlagets sportchef Peter Jakobsson.

FAKTA OM ANTON BJÖRKMAN

Född: 13 MAJ 1999 i Linköping

Position: Back

Moderklubb: Linköping Hockey Club

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 183 cm / 86 kg

Tidigare klubbar: Linköping Hockey Club, IK Oskarshamn, Almtuna IS, HC Vita Hästen, Västerviks IK

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners