Tre viktiga poäng hem från Småland

Publicerad: 2024-02-13
Matchreferat
Herrlaget lyckades till slut få med sig tre poäng hem till Östergötland efter en minst sagt drömöppning på matchen.

Period 1

Precis som det senaste mötet mellan lagen så var det LHC som inledde matchen klart bäst. Arvid Costmar såg till att störta in lednigsmålet och Patrick Russell styrde kort därefter in ytterligare ett LHC-mål. LHC skulle få chansen att spela numerärt överläge och visade styrka där genom ett fint placerat skott utav Markus Ljungh.

Skottstatistiken visade 16-10 till Oskarshamn, men i ärlighetens namn var det många avslut som kvällens LHC-målvakt Jesper Myrenberg hade full kontroll på.

Period 2

Den andra perioden startade bra för LHC:s del. Nytt spel i numerärt överläge och nytt mål då Linus Hultström pricksköt in 0-4. Efter målet tog hemmalaget dock tag i taktpinnen.

Först såg man till att reducera genom Viktor Lodin och några minuter senare såg gästernas David Quenneville till att reducera återigen. Oskarshamn såg flera gånger till att låsa sig fast i LHC:s försvarszon, vilket tvingade laget att sjunka ner en hel del i egen zon.

Period 3

Den tredje perioden var egentligen en mix av period ett och två. LHC försökte ta tag i taktpinnen igen och skapade ett antal farliga målchanser, men hemmalaget var minst lika farliga framåt.

Oskarshamn skulle krypa närmre genom ytterligare en reducering, men LHC lyckades hålla emot och när Markus Ljungh kunde lägga in 3-5 i öppen kasse med 50 sekunder kvar var det spiken i kistan och LHC kunde åka hem till Östergötland igen med tre viktiga poäng.