Markus Ljungh inför slutspelet och fredagens kvartsfinal

Publicerad: 2024-03-21
Intervju
Imorgon fredag drar slutspelet äntligen igång för herrarnas del. Assisterande lagkapten Markus Ljungh gör sin fjärde säsong i klubben och har längtat efter denna dag.

- Det ska bli jättekul så klart och spela slutspel här. Man känner att staden, fansen, sponsorer och vi själva har suktat efter det här. Man känner pulsen i staden. Det gäller att hålla en balans mellan energin och fokuset, hålla balansbrädan jämn så att vi inte "kliver över" någonstans - helt enkelt hitta en bra nivå för att prestera så bra som möjligt, säger Markus Ljungh.

Markus själv stod för 29 poäng (14 mål och 15 assist) under grundserien varav 20 utav dessa kom efter skadan som han ådrog sig före jul. I bortamatchen mot Frölunda 5 mars gjorde han dessutom karriärens 100:e SHL-mål.

- Jag tycker att jag spelade en bra hockey även innan min skada, men fick det inte att synas i poängprotokollet vilket var synd. Sen åkte jag på skadan, fick börja om lite från början, kom tillbaka och sen helt plötsligt började poängen trilla in. Det har varit kul och skönt för min egna del att kunna visa att jag kan producera. Jag går absolut in med en god känsla här till slutspelet.

Se hela intervjun med Markus Ljungh i spelaren ovan.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners