Tre nya tillskott till damverksamhetens ledarstaber

Publicerad: 2023-07-28
Nyhet
Linköping Hockey Club kan idag presentera totalt tre nyförvärv till damlagets och D20-lagets respektive ledarstab.

Under maj presenterade Linköping Hockey Club Jan Bylesjö som ny huvudtränare för damlaget i SDHL. Nu står det klart vilka Bylesjö får vid sin sida samt hur ledarstaben för D20 formeras.

43-årige Fredrik Eriksson, född 30 januari 1980 i Kristinehamn, kommer senast från HC Vita Hästens organisation där han sedan säsongen 2011/2012 mestadels haft en roll som målvaktstränare. Som aktiv fick Eriksson sin målvaktsskolning i Färjestad BK och noterades för totalt 17 matcher i Elitserien med Färjestad. Den större delen av spelarkarriären spenderas i Bofors IK (nuvarande BIK Karlskoga) där det blev totalt sju säsonger och 175 matcher. Eriksson hann även med spel i bland annat VIK Västerås HK och HC Vita Hästen.

Fredrik Eriksson påbörjar sin anställning i Linköping Hockey Club från och med 1 augusti där han dels kommer att vara assisterande tränare för SDHL-laget men även arbeta som målvaktstränare för SDHL- och NIU-målvakterna. Avtalet är skrivet över en säsong.

Damlagets sportchef Sabina Eriksson kommenterar rekryteringen enligt följande:

- Det känns jätteroligt att vi får in en sådan erfaren ledare som Fredrik. Som ledare och person är han otroligt driven och målmedveten, har bra värderingar och en personlighet som vi är övertygade kommer att passa bra in i gruppen. Det känns fantastiskt bra att vi har både Fredrik och Jan här på heltid där vi tillsammans, varje dag, kommer kunna utmana och stärka varandra för att nå våra gemensamma mål.

Sportchef Sabina Eriksson har under sommaren även rekryterat in en ny materialare till klubben i 48-årige Benjamin Fält som senast kommer från MoDo Hockeys organisation.

- Benjamin är en kille som andas hockey och som kommer att lägga ner hela sin själ i att tjejerna ska ha så optimala förutsättningar som möjlighet för att kunna leverera på isen. Det här anser vi är en viktig del av lagbygget och därefter känns det väldigt bra att även denna pusselbit har fallit på plats.

59-årige Björn Nord, född 16 mars 1964 i Mjölby, kommer att kliva in som huvudtränare för Linköping Hockey Clubs D20-lag samt som NIU-ansvarig på tjejsidan. Som ledare har Nord bland annat varit assisterande tränare för Tingsryds AIF i Hockeyallsvenskan och huvudtränare för Smålands TV-pucklag. 

- Björn kommer till vår organisation med stor erfarenhet. Han är en otroligt seriös person och väldigt ambitiös med alla de uppgifter han tar sig an. Det ska bli väldigt spännande att få jobba med Björn under säsongen och se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Sabina Eriksson.

Vid sin sida kommer Björn ha förra säsongens huvudtränare Therese Bohm som tar en roll som assisterande tränare i D20-laget.

- Jättekul att Therese fortsätter vara en del av vår organisation! Hon har själv spelat hockey, vet vad som gäller och vad som krävs för att utvecklas och bli en bättre ishockeyspelare. En driven tjej som skapar en trygghet och ett lugn omkring sig, avslutar Sabina Eriksson. 

Detta innebär att Madeleine Östling, Mahlin Holmström, Hampus Alexandersson, Robin Jarl, Magnus Blårand och Matildah Andersson inte kommer vara en del av dam- eller D20-lagets ledarstaber till kommande säsong.

Kommunikationansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners