Damlagets stab fastställd inför kommande säsong

Publicerad: 2024-07-30
Pressmeddelande
Huvudtränaren Jan Bylesjö samt assisterande tränaren Fredrik Eriksson har under sommaren båda valt att förlänga sina avtal med ytterligare två säsonger.

35-åriga Jan Bylesjö, född 25 mars 1988 i Stockholm, gjorde under gångna säsongen sin första säsong som huvudtränare för Linköping Hockey Club:s damlag. Jan har tidigare huserat i bland annat SDE, där han blev nominerad till årets tränare säsongen 2022/2023, samt ett antal säsonger i Ungern. Nu står det klart Jan Bylesjö kommer att stå i LHC:s bås som huvudtränare ytterligare två säsonger.

Vid sin sida kommer han till kommande säsong att ha, likt förra säsongen, 43-årige Fredrik ”Grizzly” Eriksson. Fredrik som även han gjorde sitt första år i Linköping Hockey Club under säsongen som gick, som assisterande tränare samt målvaktstränare.

 

LHC_FredrikEriksson_1920x1080 Aron Broman / Bildbyrån

 

- Det känns så klart väldigt bra att vi har lyckats behålla Jan och Fredrik i vår ledarstab över de kommande två säsongerna. För oss är det viktigt att bygga en kontinuitet och det här är en stor del i det, då vi historiskt haft en stor ledaromsättning inom damverksamheten. Jan och Fredrik står för ett tydligt ledarskap med en hög kravställan, vilket är något som rimmar helt med vad vi i Linköping Hockey Club vill stå för nu men även i framtiden. Dom kompletterar varandra på ett bra sätt och vi ser tillsammans framemot att ta nästa kliv, säger damlagets sportchef Sabina Eriksson.

Till kommande säsong kommer damlaget även ta in en fystränare på heltid i form av Anders Järlung som senast kommer från SDE. Anders är utbildad idrottslärare vid GIH, Personlig Tränare samt har utbildning inom sportmedicin – vars ansvar kommer att sträcka sig från SDHL till D20 och NIU.

48-årige Benjamin Fält rekryterades som ny materialare till damverksamheten inför säsongen 2023/2024, men har inför den kommande säsongen valt att bryta sitt avtal med klubben med anledning av personliga skäl och flytta hem till Örnsköldsvik igen. Ny materialare blir 40-årige Dan Eriksson som senast kommer från två säsonger i HV71.

Utöver nyheterna ovan står det även klart att Christopher Hamell har rekryterats som NIU/junioransvarig på damsidan samt som huvudtränare för D20-laget och tillträder sin tjänst från och med 1 augusti. Christopher kommer senast från Grästorps IK där han var assisterande tränare i tre säsonger.

Följ truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SDHL".      

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners