Herrlaget nollade MoDo på hemmais

Publicerad: 2023-11-30
Matchreferat
Första nollan av Jesper Myrenberg bäddade för tre poäng under torsdagskvällen för herrarna när man besegrade MoDo med 4-0 inför 7202 personer.

Period 1

LHC kom ut till matchen med en helt annan energi jämfört med tidigare matcher. Man spelade tufft, hårt och fysiskt vilket tämligen omgående även gav resultat. Broc Little vispade in en retur efter 02:41 och Sebastian Strandberg utökade ledningen drygt fem minuter senare i numerärt överläge.

LHC fortsatte att pumpa på mot ett MoDo som hade det tungt stora delar av perioden, även fast man i bortalaget vaskade fram ett par avslut mot LHC-kassen, men ytterligare LHC-mål hade inte varit helt orättvist.

Period 2

I den andra perioden kom bortalaget ut betydligt starkare jämfört med första perioden och fick viss hjälp genom att tidigt spela numerärt överläge. En chans man inte förvaltade då LHC:s uppoffrande hjälpte kvällens målvakt Jesper Myrenberg.

Den andra perioden var spelmässigt jämn och lagen turades åt med att skapa målchanser, men utan att ge resultat åt något håll. Till slut skulle dock LHC få chansen att spela i numerärt överläge och förvaltade det – återigen – via Sebastian Strandberg.

Period 3

Bortalaget försökte i den tredje perioden att krypa närmre och närmre men fick ofta se sig stoppade av LHC-försvaret och Jesper Myrenberg i kassen. Med drygt fem minuter kvar plockade MoDo ut målvakten, och då passade Vilmos Galló på att skicka in "fyran" och därmed fastställa slutresultatet till 4-0.