Gustav Forsling och Stanley Cup-pokalen kommer till Linköping

Publicerad: 2024-07-17
Nyhet
Den 24 juni 2024 blev Gustav Forsling den första LHC-produkten någonsin att lyfta den ärofyllda Stanley Cup-pokalen mot skyarna då han och hans Florida Panthers besegrade Edmonton Oilers i en helt avgörande sjunde match i Stanley Cup-slutspelet. Nu åker pokalen på turné runt om i världen och den 2 augusti kommer den till Linköping och Saab Arena.

Gustav Forsling, född 12 juni 1996 i Linköping, med Linköping Hockey Club som moderklubb gjorde sin debut i SHL-laget säsongen 2014/2015 och noterades då för tre mål och tre assist på 38 matcher från sin backposition. Sommaren 2014 draftades han som val nummer 126 i den femte rundan av Vancouver Canucks.

Inför säsongen 2016/2017 gick flytten till Nordamerika, men då till Chicago Blackhawks organisation som han hade trejdats till från Vancouver. Efter att ha flyttats fram och tillbaka mellan NHL och AHL i ett antal säsonger plockades han upp på "waivers" av Florida Panthers säsongen 2020/2021 där han sedermera blommat ut till att bli en av NHL:s absolut bästa backar.

Under den gånga säsongen hade Gustav Forsling överlägset bäst plus-minus-statistik i grundserien utav samtliga spelare (!) i hela NHL och var en av slutspelets bästa backar - ett slutspel som till slut alltså kröntes med en Stanley Cup-pokal.

 

LHC_GustavForsling2_thumbnail_GettyImages-2159108921 Getty Images/NHL

 

När ett lag lyckas vinna Stanley Cup får spelarna, tränarna och ledarna i det vinnande laget äran att få sina namn ingraverade på pokalen. Dessutom får varje spelare i det vinnande laget ta med sig pokalen hem för en tid och nu står det klart att fredagen den 2 augusti kommer LHC-fostrade Gustav Forsling att tas emot och hyllas utanför Saab Arena tillsammans med Stanley Cup-pokalen.

Hyllningen kommer att starta klockan 14:00 fredagen den 2 augusti utanför Saab Arena. Klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar hälsar samtliga i publiken välkomna, tal framförs på scenen och därefter anländer Gustav Forsling med Stanley Cup-pokalen. Kanske väntar även en överraskning för publiken?

Efter att Gustav fått sina hyllningar kommer vi att öppna upp foajén i Saab Arena där du får chansen att träffa Gustav samt ta ett kort tillsammans med den ärofyllda pokalen.

Ackrediteringsansökan för press/media till evenemanget sker likt under säsong. Ackrediteringsansökningarna ska vara Linköping Hockey Club tillhanda senast två vardagar före evenemanget för att kunna handläggas och besvaras. Svar skickas senast 24 timmar före evenemangets start. Läs mer på lhc.eu/pressochmedia.

Evenemanget är ett samarbete mellan Linköping Hockey Club, Visit Linköping och Linköpings Kommun.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners