Förlust efter förlängning mot MoDo

Publicerad: 2024-02-24
Matchreferat

Period 1

Matchen mellan Linköping och MoDo startade i ett högt tempo. Det var två lag som ville spela offensiv hockey och som skapade en hel del målchanser.

Allra vassast chanser hade gästerna men där Marcus Högberg i LHC-kassen var lugnt själv och stod för den ena plockhandskräddningen efter den andra.

Period 2

MoDo kom ut som det bättre laget i perioden och lät inte LHC hålla i pucken särskilt mycket i offensiv zon. Gästerna skulle också göra matchens första mål – förvisso rätt turligt, med fem minuter kvar av perioden.

Kort därefter skulle LHC få chansen att spela i numerärt överläge för första gången under matchen och med 35 sekunder kvar av övertaget så kom även matchens första LHC-mål genom, vem annars om inte Ty Rattie.

Period 3

Den tredje perioden blev ett enda långt ställningskrig fram till dess att Remi Elie bombade in ledningsmålet för LHC. Efter målet växte gästerna in i matchen mer och mer och fick också resultat för sitt slit då man kvitterade med drygt tre minuter kvar.

Period 4

I den efterföljande förlängningen blev det som vanligt väldigt böljande spel fram och tillbaka och till slut drog gästerna det längsta strået då man skickade in segerpucken efter en minut och tre sekunder in.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners