LHC nollade MoDo på bortais

Publicerad: 2024-01-20
Matchreferat
Efter två raka förluster var herrlaget piskade till att ta tre poäng uppe i Örnsköldsvik, något Patrick Russell med sina tre mål och Marcus Högberg med sin fjärde nolla för säsongen såg till att ordna.

Period 1

Matchen inleddes annars med ett klart spelmässigt övertag för hemmalaget MoDo. Man skapade flera farliga målchanser mot LHC-försvaret och Marcus Högberg.

Drygt tio minuter in i perioden vände helt plötsligt matchen till LHC:s fördel, något som till slut även skulle ge resultat på måltavlan då Patrick Russell elegant tryckte in ledningsmålet bakom en för dagen duktig MoDo-målvakt i Lassi Lehtinen.

Period 2

I den andra perioden fortsatte LHC att ösa på mot MoDo-försvaret och även denna gång var det Patrick Russell som skulle bli målskytt för LHC:s del, återigen assisterad av Filip Bystedt.

En period som LHC från start till slut, i det stora hela, spelmässigt kontrollerade.

Period 3

Hemmalaget skapade en hel del målchanser i den avslutande perioden, men känslan var att LHC spelade oerhört uppoffrande och noggrant med pucken vilket gjorde att det aldrig upplevdes som något hot bakåt mot Högberg i LHC-kassen.

Förvisso vaskade man i MoDo fram en hel del farliga avslut i slutet av matchen (bland annat stod Marcus Högberg för kanske säsongens räddning), men Patrick Russell kunde istället punktera matchen helt med sitt tredje mål för kvällen.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners