Sally Hoerr klar för LHC

Publicerad: 2024-01-15
Pressmeddelande
Den 27-årige backen Sally Hoerr har tecknat ett avtal med Linköping Hockey Club som stäcker sig säsongen ut. Hoerr kommer senast från spel med österrikiska Lakers Kärnten.

27-åriga backen Sally Hoerr, född 21 november 1996 i Colchester, Vermont, USA, har under säsongen spelat med Lakers Kärnten i European Women's Hockey League där hon noterats för tre mål och fyra assist på 14 matcher från sin backposition. Sally har under sin karriär även hunnit med spel i Montréal Force samt olika lag på universitetsnivå. Nu är hon klar för att representera Linköping Hockey Club säsongen ut.

- Jag skulle beskriva mig själv som en understödjande back men som i första hand prioriterar det defensiva spelet där jag hela tiden ser till att vara en spelare att lita på för forwards, backar och målvakt, säger Sally om sin spelstil och fortsätter med hon vill uppnå med laget under säsongen:

- Laget har varit högt upp i tabellen under säsongen och jag vet att de varje dag jobbar hårt för ta sig tillbaka dit. Jag ser framemot att få vara en del av den jakten och kommer göra allt jag kan för att ta oss upp dit igen.

SDHL-lagets sportchef Sabina Eriksson kommenterar nyförvärvet enligt följande:

- Sally är främst en defensivt hårt jobbande back som vi tror kommer gynnas av tacklingsreglerna i ligan samtidigt som hon har offensiva kvalitéer. Då vi har haft mycket skador på backsidan känns det skönt att vi nu kan stärka upp backsidan i truppen inför säsongsavslutningen.

Sally kommer att spela i tröja nummer 5.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners