Förlust i genrepet för herrarna

Publicerad: 2024-09-13
Matchreferat
Herrlaget åkte under fredagskvällen på sin femte raka förlust under försäsongen då man fick se sig besegrade med 2-1 mot Örebro i Behrn Arena.

Matchen mellan LHC och Örebro var inledningsvis jämn och tuff. Det var möjligtvis inte försäsongens mest fartfyllda match till en början då lagen mest stod och kände på varandra. Däremot var det LHC som fick måljubla först då Ty Rattie, efter ett Örebromisstag, kunde trycka dit ledningsmålet.

Bara några minuter senare skulle även Örebro göra sitt första mål för kvällen efter ett försvarsmisstag genom Robin Norell. En period där känslan var att hemmalaget var de som spenderat mest tid i offensiv zon.

Örebro skulle även göra matchens nästa mål då Niklas Nilsson kunde trycka dit ett skott från blålinjen. Annars var den andra perioden relativt jämn där LHC sakta men säkert jobbade sig in i matchen. Bland annat hade Robin Kovács först ett friläge som tog i stolpen samt en spelvändning där Jonas Arntzen i Örebro-målet stod för en vass räddning.

Känslan var att LHC skulle komma ut som ett hungrigt och vasst lag till den tredje perioden, vilket man gjorde en kortare stund - men därefter var det Örebro som kontrollerade matchen. Mycket tack vare de utvisningar som LHC drog sig på under periodens gång.

LHC chansade med att plocka ut Christian Heljanko i slutminuten, men utan att egentligen vaska fram något farligt.

Nästa match är lördagen den 21 september vilket även är herrarna seriepremiär. Brynäs står för motståndet, nedsläpp klockan 15:15.