Förlust för herrarna mot Frölunda

Publicerad: 2024-09-06
Matchreferat
Herrlaget åkte på en tung förlust hemma mot Frölunda i Stångebro Ishall under fredagskvällen. Slutresultatet skrev till slut till 1-3.

Den första perioden var redan från nedsläpp en tuff, tight och jämn sådan mellan två bra lag. Lagen turades om inledningsvis med att skapa målchanser och dessutom farliga sådana. Gästerna Frölunda var dock laget som skulle få måljubla först denna fredagskväll då man på spelvändning snyggt kunde pricka in ledningsmålet i krysset.

Efter målet var känslan att Frölunda tog över matchen mer och mer och skapade periodvis ett hårt tryck mot Christian Heljanko i LHC-kassen.

Den andra perioden blev en rejäl scenförändring jämfört med den första. LHC tog tag i taktpinnen direkt och förde spelet. Det hårda slitet skulle snabbt ge utdelning då Robin Kovács skulle få chansen att bli målskytt i sin debut på straff, som han dessutom förvaltade väl.

Trycket från LHC fortsatte och man höll på att ta ledningen i matchen flera gånger om men där Normann i Frölunda-kassen stod pall.

Den tredje perioden inleddes relativt avslagen, då det var två lag som mest stod och kände på varandra. Med drygt åtta minuter av matchen skulle Frölunda komma igenom på en spelvändning och åter ta ledningen i matchen. Med ungefär fyra minuter kvar utökade Frölunda även sin ledning.

Efter målet jagade LHC en reducering utan att komma mycket närmare.