Förlust hemma mot Färjestad

Publicerad: 2024-10-03
Matchreferat
Herrarna åkte under torsdagskvällen på en storförlust hemma mot Färjestad då man fick se sig besegrade med 2-6 inför publiken i Saab Arena.

Matchen mellan LHC och Färjestad inleddes denna torsdagkväll i ett högt och intensivt tempo där LHC länge stod upp bra mot gästerna från Karlstad. Det var däremot Färjestad som skulle göra matchens första mål ungefär halvvägs in i perioden, påpassligt på en retur genom Alexander Ljungkrantz.

Färjestad skulle även ta och öka på sin ledning kort därefter genom Joel Nyström, vilket satte LHC i rejäl uppförsbacke. Den första perioden präglades annars av många utvisningar åt båda lagen.

LHC fick en bra start på den andra perioden då Oscar Fantenberg tryckte dit en reduceringspuck och faktum var att man fortsatte hålla hårt tryck mot Damian Clara i FBK-målet i inledningen. Trots det var det Färjestad som gjorde matchens nästa mål, och det genom August Tornberg.

Efter Färjestads 1-3-mål gick matchen ner någorlunda i tempo vilket också bidrog till att antalet målchanser i matchen drogs ner ganska rejält. LHC skulle få chansen i numerärt överläge, men Färjestad höll undan.

Den tredje perioden blev en relativt ensidig historia. Färjestad kunde först göra 1-4 genom Viktor Lodin, drygt två minuter in, och David Tomasek kunde utöka till 1-5 på straffslag. Perioden blev en enda lång transportsträcka till slutsignalen, och slutresultatet skrevs till slut till 2-6 efter ett sent reduceringsmål av Robin Kovács.