Herrlaget förlorade i Karlstad

Publicerad: 2023-09-28
Matchreferat
Det blev förlust i Karlstad under torsdagskvällen inför 6214 åskådare i Löfbergs Arena. Slutresultatet skrevs till 3-1.

Period 1

Matchen inleddes med ett spelmässigt Färjestad-övertag. Man tryckte ner LHC-försvaret och målvakten för kvällen Jesper Myrenberg rejält och skapade ett gäng farliga målchanser, vilket man i LHC-lägret lyckades reda ut med stor offervilja.

I mitten av perioden skiftade matchbilden helt. LHC tog över matchen och lyckades etablera flera långa och farliga anfall och var sånär på att få hål på Carl Lindbom i FBK-målet. I stället blev det hemmalaget som fick göra kvällens och matchens första mål på en spelvändning genom Henrik Björklund.

Period 2

Andra perioden både inleddes och avslutades med ett spelförande Färjestad. Man tryckte ner LHC-försvaret stundtals under perioden och man hade svårt att kontrollera de ettriga FBK-forwardsarna. Emellanåt dök det upp ett par spelvändningar för LHC, men utan att egentligen skapa något farligt.

Period 3

Den tredje perioden inleddes med ett powerplay för LHC. Ett numerärt överläge som man tillslut lyckas förvalta väl genom Filip Bystedt, som får göra sitt första mål för säsongen.

Några minuter senare drabbades LHC av en utvisning på Henrik Törnqvist och det tog Färjestad sju sekunder innan man åter tog ledningen i matchen. LHC chansade med att plocka målvakten i slutet av matchen vilket hemmalaget var snabba på att utnyttja och därigenom fastställa slutresultatet till 3-1.