Assisterande tränaren Jeff Jakobs inför matchen mot Timrå

Publicerad: 2023-10-06
Nyhet
Idag sätter sig herrlaget på bussen upp till Sundsvall. Assisterande tränaren Jeff Jakobs ger oss förutsättningarna inför morgondagens match mot Timrå.

MATCHFAKTA

Timrå IK - Linköping Hockey Club

Lördag 7 oktober 15:15

SCA Arena

JEFF JAKOBS OM:

Gårdagens match mot Malmö:

- Starkt karaktär- och attitydmässigt att komma tillbaka från ett 0-3-underläge. Det är verkligen en stor grej som vi tar med oss. Sen tycker jag att vi spelmässigt vinner fullt rättvist då vi är bättre över 60 minuter. Även fast vi får en tuff start så är det inte direkt så att det speglar matchbilden, de har några målchanser som de gör mål på och det är väl egentligen det enda de har. Det finns många bra saker att ta med sig samtidigt som vi behöver vara lite tydligare i det vi gör kopplat till starten på matchen. Det är inte så att det bara är otur utan vi behöver helt enkelt göra vissa saker bättre.

Vad man sa till varandra efter den första perioden:

- Vi tittade på de vi gjorde sista 10 minuterna i fem mot fem där vi gjorde många bra saker. Det var bara att fortsätta jobba på så skulle vi få betalt - med facit i hand så var det precis det vi fick.

Morgondagens motståndare Timrå:

- För oss gäller det att ta med oss den här energin som vi skapade igår. Vi har inte fokuserat så mycket på Timrå än. Vi kommer titta lite på Timrå när vi sitter på bussen upp, men kul utmaning såklart och kul att få spela bortamatch igen med de bagaget vi fick med oss från igår.

Läget i truppen:

- Taylor Leier är fortfarande borta och Henrik Törnqvist kommer inte att åka med till Sundsvall då han ådrog sig en smäll igår och kommer att undersökas nästa vecka.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners