Två poäng hemma mot MoDo

Publicerad: 2024-10-17
Matchreferat
Herrlaget besegrade under torsdagskvällen tabelljumbon MoDo med 6-5 efter att Robin Kovács avgjort i förlängning inför 7168 åskådare.

LHC fick en mardrömsstart på kvällens hemmamatch mot MoDo. Gästerna tog ledningen i matchen redan efter 53 sekunder genom Mikkel Aagaard som gjorde sitt första mål för säsongen.

Efter målet tillhörde matchen och perioden till stora delar LHC som skapade hårt tryck mot MoDo-försvaret och Lassi Lehtinen i Modo-kassen. Allra närmast ett LHC-mål var Remi Elie som prickade ribban i numerärt överläge. Istället var det gästerna som skulle se till att utöka sin ledning och denna gång genom Sampo Ranta, i numerärt överläge. LHC skulle få en biljett in i matchen då Ty Rattie skickligt reducerade kort därefter.

Den andra perioden blev en mycket målrik sådan. MoDo såg först till att utöka sin ledning till 1-3 efter tre minuter och 30 sekunder och två minuter senare reducerade LHC:s Henrik Törnqvist - men glädjen blev kortvarig då MoDo:s Jesper Olofsson kort därefter utökade till 2-4.

Ytterligare en minut efter MoDo:s mål reducerade Nick Shore till 3-4 och tre minuter senare kvitterade Christoffer Ehn till 4-4.

Sista ordet sagt i perioden skulle MoDo få då Sebastian Ohlsson såg till att gästerna åter tog ledningen i matchen vilket innebar att vi hade 4-5 på tavlan inför den tredje perioden.

Den tredje perioden blev inte en lika målglad historia som de två inledande perioderna. Krampaktigt och tillknäppt till stora delar, men där LHC trots det var det klart bättre laget och skapade flest målchanser.

Till skulle jakten efter ett kvitteringsmål ge resultat då Ty Rattie lyfte in pucken över Lehtinens axel med tre minuter kvar.

Matchen gick till förlängning som LHC fick inleda i numerärt överläge dock utan resultat. Istället skulle Markus Ljungh få bryta igenom MoDo-försvaret, servera Robin Kovács som inte gjorde några misstag och såg till LHC kunde knipa extrapoängen.