Moa Gustafsson flyttas upp till SDHL-truppen

Publicerad: 2023-08-02
Pressmeddelande
Forwarden Moa Gustafsson kommer till kommande säsong att få en permanent plats i Linköping Hockey Clubs SDHL-lag.

18-åriga Moa Gustafsson, född 11 mars 2005 i Stockholm, med Hässelby Kälvesta HC som moderklubb kom till Linköping Hockey Club inför föregående säsong från AIK. Moa noterades förra säsongen för ett mål och en assist på 25 matcher i SDHL och åtta poäng på sju matcher i division ett med D20-laget.

Nu har Moa Gustafsson erbjudits en permanent plats i SDHL-truppen.

- Jag är självklart glad och tacksam för förtroendet. Det här kommer att ge mig större utmaningar och förhoppningsvis en större utveckling.

- Till kommande säsong vill jag fortsätta utvecklas och bidra med mycket intensitet. Mitt mål är att få så mycket istid som möjligt och växa som spelare men även som person. Som lag vill jag att vi med och är tävlar om en plats i den absoluta toppen och går för att vinna SM-guld.

SDHL-lagets sportchef Sabina Eriksson kommenterar enligt följande:

- Moa fick chansen i SDHL redan förra säsongen och tog den med storm. Hon är ett energiknippe som alltid jobbar hårt över hela banan. Att hon har varit med under hela försäsongen, från start, kommer att ge henne goda förutsättningar till att ta ytterligare kliv i hennes utveckling. Jätteroligt att få jobba med Moa nästkommande två säsonger!

Avtalet med Moa Gustafsson är skrivet till och med april 2025.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners