Fem LHC:are uttagna till VM i USA

Publicerad: 2024-03-19
Nyhet
Sara Hjalmarsson och Lova Blom blev under tisdagen uttagna till Damkronorna och den VM-trupp som ska representera Sverige i Ultica, USA 3-14 april, vilket innebär att LHC kommer ha fem representanter under turneringen.

Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna, har tagit ut truppen som ska representera Sverige vid 2024 IIHF Women’s World Championship i Utica, USA, 3–14 april.

– Istället för att säga det självklara om att det är en spännande trupp med alla ingredienser hockeymässigt, så vill jag framhålla vikten av gruppdynamiken. Jag tror den här gruppen med framåtlutade individer kan bli ruggigt starka tillsammans och hjälpa varandra till personbästa i USA, säger Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna.

Damkronorna spelar i Grupp B tillsammans med Danmark, Kina, Japan och Tyskland. Matcherna spelas i Adirondack Bank Center i Ultica, USA och sänds på SVT. De tre främsta lagen i gruppen kvalificerar sig för kvartsfinalspel, dit lagen i Grupp A också tar sig. Grupp A består av USA, Kanada, Schweiz, Finland och Tjeckien. 

Utöver Hjalmarsson och Blom är även systrarna Haruka Toko och Ayaka Hitosato (Japan) och Josephine Asperup (Danmark) uttagna till sina respektive landslag.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners