Andra raka hemmaförlusten för herrarna

Publicerad: 2023-11-28
Matchreferat
Herrlaget åkte under tisdagen på sin andra raka hemmaförlust då man fick se sig besegrade av Frölunda inför 6053 åskådare med 0-2.

Period 1

Matchen inleddes med ett ganska rejält Frölunda-övertag. Bortalaget spenderade en del tid i LHC:s försvarszon, men utan att skapa något farligt. Efter 05:33 får Frölunda spela numerärt överläge och förvaltar det då man, lite turligt, skickar in ledningsmålet bakom Högberg i LHC-kassen.

Resten av perioden försökte LHC etablera långa anfall mot Frölunda, men där det många stunder tog stopp.

Period 2

Andra perioden inleddes på liknande sätt som den första, men sakta men säkert skulle LHC jobba sig in i matchen, skapa ett gäng farliga chanser men även skapa ett frustrerat Frölunda. Efter 07:43 visades Frölundatränaren Roger Rönnberg upp på läktaren och LHC skulle få chansen att skapa sig ett momentum.

Momentumet kom dock aldrig och i stället blev man resultatlösa i det numerära överläget. Istället var det Frölunda som skulle ta tag i taktpinnen och vaska fram farliga anfall mot Högberg, men utan något resultat.

Period 3

LHC fortsatte att jaga i den tredje perioden men utan att egentligen komma någonstans. Faktum är att det var Frölunda som skapade de farligaste målchanserna och fick sedan även resultat för sitt slit då Tom Nilsson fintade ner Högberg och utökade Frölundas ledning.

Även om LHC försökte få till en forcering i slutskedet av matchen, så uteblev den, och man inkasserade istället sin andra raka hemmaförlust.