LHC och Högberg nollade Frölunda

Publicerad: 2023-10-19
Matchreferat
Under torsdagskvällen besegrade herrarna Frölunda med 3-0 och Marcus Högberg fick hålla säsongens första nolla inför 5504 åskådare.

Period 1

Matchen inleddes i ett högt LHC-tempo som tog kommandot i matchen tämligen omgående. Man var fysiska och rejäla i sitt spel vilket tidigt gav resultat då Broc Little via Filip Bystedt snodde åt sig pucken och gav LHC ledningen i matchen.

Perioden avslutades med att Frölundas Carl Klingberg fick matchstraff för en tackling på LHC:s Broc Little, vilket resulterade i ett numerärt överläge i fem minuter.

Period 2

Precis som mot Luleå så lyckades inte LHC förvalta sitt numerära överläge. Istället skulle man ta och utöka sin ledning kort därefter genom Filip Bystedt efter ett vackert förarbete av Ty Rattie och Remi Elie.

Frölunda lyckades skapa ett gäng farliga målchanser under den andra perioden men Marcus Högberg i LHC-målet hade bestämt sig för att spika igen rejält.

Period 3

LHC fick en smakstart på den tredje perioden efter att Vilmos Galló prickskjutit in 3-0 från distans, och efter målet så handlade det mesta om att spela av matchen. LHC spelade otroligt kontrollerat perioden ut, lyckades hålla undan och därmed även svara för säsongens första nolla.