Förlust mot Växjö efter straffar

Publicerad: 2024-08-29
Matchreferat
Herrlaget förlorade träningsmatchen hemma mot Växjö efter straffläggning under torsdagskvällen.

Torsdagens träningsmatch mellan LHC och Växjö inleddes i ett högt och intensivt tempo där LHC förde kommandot. Förvisso turades lagen om med att skapa målchanser – men det var LHC som lyckades bita sig fast i offensiv zon längst och flest gånger.

Trycket mot Emil Larmi i Växjö-målet skulle till slut ge resultat då Mattias Hävelid, via en Växjöskridsko, kunde lirka in ledningsmålet. LHC skulle få avsluta perioden i numerärt underläge, där man lyckades stå emot bra.

Vid periodsignalen hamnade Växjös Emil Sylvegård och LHC:s William Worge Kreü i ett gruff som ledde till att den förstnämnde drabbades av ett matchstraff.

 

I den andra perioden bytte matchen skepnad. LHC startade förvisso perioden relativt okej, men två numerära överlägen för Växjö gjorde att pendeln svängde över till gästerna. Till slut skulle den offensiva kraften från Växjö ge resultat då LHC-bekantingen Sebastian Strandberg spräckte Jesper Myrenbergs nolla.

1-1  var således ett rättvist resultat efter två spelade perioder.

 

Den tredje perioden inleddes som en tuff och jämn batalj. Drygt två minuter in i perioden hade gästerna en puck som dansade på mållinjen, men som räddades undan i grevens tid. Efter en hel del fram och tillbaka lyckades till slut LHC bryta pucken i offensiv zon och Oscar Lawner kunde påpassligt ge LHC åter ledningen i matchen tidigt i perioden.

Målet gjorde att Växjö naturligt fick en hel del puckinnehav och klamrade sig fast flera gånger i LHC:s defensiva zon. Trots ett hårt Växjötryck så lyckades LHC vaska fram ett antal farliga målchanser, bland annat hade Oscar Lawner en puck på mållinjen och Mattias Hävelid prickade målramen.

Växjö plockade målvakten mot slutet och lyckades till slut lirka in den bakom Myrenberg i kassen.

 

Växjö skulle få chansen att avgöra matchen i overtime, i numerärt överläge, men LHC lyckades hålla undan till en straffläggning. Väl där var gästerna det bättre laget, vann straffläggningen och sedermera matchen.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners