Jimmy Anderström leder J20-laget kommande säsong

Publicerad: 2024-06-27
Nyhet
Linköping Hockey Club har under våren valt att tillsätta Jimmy Anderström som ny huvudtränare för klubbens J20-lag. Anderström kommer senast från Almtuna IS:s organisation.

34-årige Jimmy Anderström, född 23 augusti 1989 i Vallentuna, inledde sin tränarkarriär i Ormsta HC som huvudtränare för klubbens J18-lag säsongen 2008/2009. Därefter bar det vidare till Vallentuna, Hudviksvall och Täby innan han inför säsongen 2020/2021 blev klar för Almtuna som huvudtränare för deras J18-lag.

Säsongen därpå skulle Anderström få ta sig an sitt första senioruppdrag då han blev uppflyttad som huvudtränare för Almtuna i Hockeyallsvenskan i slutet av säsongen. Något som gjorde att han inför säsongen 2022/2023 blev assisterande tränare för Almtuna:s herrlag där han har varit sedan dess.

Nu står det klart att Jimmy Anderström kommer att vara huvudtränare för Linköping Hockey Club:s J20-lag i minst två säsonger.

 

LHC_JimmyAnderström_1920x1080x2 Tobias Sterner / Bildbyrån

 

- Det känns väldigt spännande att få ta sig an det här uppdraget. Jag fick och har fått en bra bild av Linköping Hockey Club. Jag tycker att det är en organisation som är på väg framåt och en ishockeyklubb som verkligen vill någonting hela vägen från herr- och damlag till akademi och ungdom. Jag kommer in i en spännande tid, säger Jimmy Anderström.

 

Efter att ha samlat på sig viktiga erfarenheter med främst Almtuna de senaste säsongerna har Jimmy planen klar hur han vill att sitt lag ska spela spela ishockey.

- Nu har jag varit i Almtuna i ett par säsonger och har tillsammans med Robert Kimby och Tony Mårtensson stakat upp en väg som vi trodde på. Nu ska det bli intressant att se vad jag själv tycker - och jag tycker ganska lika utifrån vad vi gjorde i Almtuna och kommer ta med mig mycket av det. Alla lag och tränare säger att de vill spela med pucken och offensivt och ja, absolut, men i slutändan så handlar det om att vinna. Att spela ett bra försvarsspel är således en del av det också. Jag vill att mina spelare ska bli bra på att välja och vara så pass smarta som det bara går ute på isen.

 

BB220928PO032 Pär Olert / Bildbyrån

  

Akademiansvarig Niclas Hävelid säger så här om rekryteringen av Jimmy Anderström:

- Det känns självklart väldigt bra att få välkomna en tränare som Jimmy till vår akademi. Jimmy är ung, lovande och har kunskaper som vi kan dra nytta av samt utveckla tillsammans. Vi ser framemot de kommande två åren med Jimmy och få stärka akademin ytterligare.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners