Kelsey Russell flyttas upp till SDHL-truppen

Publicerad: 2023-08-14
Pressmeddelande
Forwarden Kelsey Russell kommer till kommande säsong att få en permanent plats i Linköping Hockey Clubs SDHL-lag.

28-åriga Kelsey Russell, född 3 mars 1995 i Winnipeg, Kanada, var en del av Linköping Hockey Clubs SDHL-lag redan förra säsongen. Då fick hon sparsamt med speltid och noterades för en assist på 13 matcher. Desto mer istid blev det i division ett med D20-laget där hon noterades för 10 poäng (sex mål och fyra assist) på 13 matcher. Insatserna där och inhoppen i SDHL har gjort att Kelsey nu erbjuds en permanent plats i SDHL-truppen.

- Det känns såklart väldigt bra att få den här chansen och jag har helt klart en skön känsla i kroppen. Jag vill vara en hårt jobbande lagspelare och bidra med allt jag kan bidra med för att hjälpa laget att nå våra mål, säger Kelsey Russell och fortsätter:

- Jag tycker att vi sitter inne på ett gäng väldigt skickliga hockeyspelare. För oss kommer det att bli viktigt att tidigt få ihop gruppen som en stark enhet, då tror jag också att resultaten kommer att vara till vår fördel.

SDHL-lagets sportchef Sabina Eriksson kommenterar enligt följande:

- Kelsey var med ett par gånger hos oss i SDHL-truppen förra säsongen. När hon väl fick chansen tog hon den och visade att hon har mycket ishockey i sig. En väldigt tävlingsinriktad person som har ett stort driv och som kan användas på flera olika positioner.

Avtalet med Kelsey Russell är skrivet till och med april 2024.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners