Greco: "En tempostark liga som är väldigt defensiv"

Publicerad: 2023-11-02
Intervju
Under onsdagen landade herrlagets senaste nyförvärv Anthony Greco i Sverige och Linköping. Idag gjorde han sitt första ispass med laget och vi fick oss en pratstund med Greco efter passet.

Som nämnt så landade Anthony Greco på Linköpings Flygplats strax före lunch under onsdagen och åkte direkt till arenan med sportchef Peter Jakobsson för att bekanta sig med sina nya lagkamrater och sin nya omgivning.

- Det är ju redan ett gäng nordamerikaner i laget vilket alltid gör omväxlingen lite enklare. Förra året var det inte riktigt så i Göteborg, det var lite annorlunda, men med den erfarenheten med mig så tror jag det blir lite enklare den här gången. 

- Sen har alla varit igång ett par månader tillsammans så det gör det lite extra utmanande att komma in i "matchform", men det ska vi se till att ordna till närmsta veckorna.

Sportchef Peter Jakobsson beskriver Greco som en spelare som kan skapa målchanser på egen hand tack vare sin snabbhet på isen, något Greco håller med.

- Ja, absolut. Det är en tempostark liga som är väldigt defensiv. Det tog ett tag att vänja sig vid det förra säsongen men nu med det i ryggen så vet man lite vad man kan förvänta sig. Det handlar mycket om att bygga kemi i den formationen man spelar i, lära sig spela med nya spelare och ta det därifrån.

Se hela intervjun med Anthony Greco i spelaren ovan.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners