Assisterande tränaren Pär Arlbrandt inför kvällens match mot Växjö

Publicerad: 2023-10-12
Nyhet
Ikväll spelar LHC på hemmais igen, motståndet står Växjö för. Assisterande tränaren Pär Arlbrandt ger oss förutsättningarna inför kvällens match.

MATCHFAKTA

Linköping Hockey Club - Växjö Lakers

Lördag 12 oktober 19:00

Saab Arena

PÄR ARLBRANDT OM:

Vad man tar med sig från förra veckan:

- Det är vändningarna i matcherna helt klart, att vi aldrig ger upp. Jag sa det i en tidigare intervju att vi hämtat upp många underlägen tidigare vilket är en styrka i sig, men såklart behöver vi inte sätta oss i de lägena för ofta. Vi behöver se till att få bättre starter på matcherna och inte behöva hamna i "jaga-mode". 

Var man står efter nio matcher rent spelmässigt:

- Matchen mot Malmö tycker jag var jättebra. Timrå, mindre bra spelmässigt. Som svar på frågan: vi har absolut flera nivåer till i oss, samtidigt möter vi alltid tuffa motståndare i en tuff liga. Vi kommer se till att spela bättre än vad vi gjort hittills.

Kvällens motståndare Växjö:

- Det är väl inga hemligheter egentligen. Växjö är ett otroligt duktigt lag, vilket de senaste åren är ett tydligt bevis på. Puckskickliga och bra på att styra tempot i matcherna. Vi är i en fas, som jag tror de allra flesta är, där man fokuserar mest på sig själva och vad man kan få ut av sitt lag - men självklart, vissa detaljer har vi extra koll på hos Växjö.

Läget i truppen:

- Taylor Leier fortsatt borta med sin huvudskada, Henrik Törnqvist likaså där vi fortsatt väntar på svar från undersökningarna och vi vet inte ännu om pappersarbetet med Lance Bouma hinner bli klart till kvällens match. Det kan bli väldigt tight inpå där. Annars ska övriga vara friska och krya!

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners