Hultström om känslan just nu: "Avslappnat på ett bra sätt"

Publicerad: 2023-12-06
Intervju
Efter två raka vinster är det glada miner i LHC-lägret igen. 4-0 mot MoDo följdes upp med en till 4-0-seger två dagar senare mot Leksand.

På många sätt var det viktigt för herrlaget att studsa tillbaka så som man gjorde i slutet på förra veckan då man kan tänka sig att en sådan negativ trend kan påverka självförtroendet inne i omklädningsrummet. Efter två raka 4-0-vinster är självförtroendet på topp igen.

- Det är en bra känsla inne i omklädningsrummet nu. Det är avslappnat på ett bra sätt. Vi har bra fokus på träningarna och full fart när vi väl kör där, sen i omklädningsrummet kan man skratta och skoja - precis så man vill ha det, säger Linus Hultström.

Efter 14 insläppta mål på fyra matcher har man släppt in noll på de senaste två vilket vittnar om två bra försvars- och målvaktsinsatser.

- Egentligen är det inte så stora förändringar vi gjort. Det handlar mer om att puckarna behöver studsa rätt för vår del men framförallt så spelar vi mycket mer stabilt framför våra målvakter som många gånger hjälper oss att vinna matcher. Nu har vi istället kunnat hjälpa dom på ett bra sätt genom att vara deras "fula kompis". 

Imorgon reser laget till Malmö för ett viktigt möte och på lördag kommer Luleå på besök till Saab Arena. Två viktiga matcher inför ett stundande landslagsuppehåll.

- Vi behöver fortsätta ta med det spelet som vi spelade i slutet på förra veckan. Framförallt defensivt. Offensivt vet vi att vi har spets för att kunna göra mål och där är det många i laget som bidrar. Men just det här om att vara starka framför egen kasse och i egen zon för att inte släppa till mer än vad som "behövs". Sen får vi ju hoppas att Myrenberg och Högberg spelar lika bra som vanligt!

Se hela intervjun med Linus Hultström i spelaren ovan.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners