Förlust borta mot Växjö

Publicerad: 2024-02-29
Matchreferat
Herrlaget förlorade borta mot Växjö under torsdagskvällen med 5-2 inför 5682 åskådare i Vida Arena.

Period 1

LHC inledde matchen i Vida Arena på ett bra sätt. Redan efter 03:26 fick man spela numerärt överläge och drygt 40 sekunder in i den gjorde man även matchens första mål, LHC som fram till dess och kort därefter även förde det mesta av spelet.

Efter tiden 13:13 var det dock hemmalagets tur att spela powerplay, ett underläge som LHC förvisso redde ut, men bara sekunder efter att man blivit fulltaliga så kom Växjös första mål för kvällen. Det andra kom ungefär 30 sekunder senare och Växjö såg där med till att vara i förarsätet inför den andra perioden.

Period 2

Växjö inledde den andra perioden klart bäst och hade länge ett hårt tryck mot Jesper Myrenberg i LHC-kassen.

I mitten på perioden utökade man sin ledning till 3-1 men efter målet var det som om pendeln svängde över lite grann åt LHC:s del, då man skapade ett gäng målchanser mot Emil Larmi i hemmalagets mål, men utan resultat.

Period 3

I den tredje perioden försökte LHC med en forcering och fick även resultat för det då man reducerade efter fem minuter, återigen via Broc Little i numerärt överläge.

LHC försökte tappert resterande delen av matchen, men Växjö släppte aldrig tagit om den och vann i slutändan med 5-2.