Fantenberg: "Vi måste se till att vinna matcher igen"

Publicerad: 2023-11-29
Intervju
En tuff förlust under gårdagen gör att herrarna nu har fyra raka förluster på kontot. Imorgon väntar en viktig holmgång mot MoDo för lagkapten Oscar Fantenberg och laget.

Herrlaget svarade dessvärre för en rätt blek insats i mötet med Frölunda under tisdagskvällen. Matchen förlorade man med 0-2 och man fick se sig bli nollade för andra gången den här säsongen på hemmais. Lagkapten Oscar Fantenberg är tydlig med vad som inte var tillräckligt bra i den matchen.

- Lite desperation. Lite jävlar anamma. Lite "killer instinct" i varje närkamp, i varje avslut - lite det där som saknades för att vi skulle göra mål och vinna matchen till slut.

Oscar Fantenberg gör sin första säsong som lagkapten för Linköping Hockey Club. En säsong som under hösten länge har varit bra för lagets del, men där man haft något av en svacka efter det senaste landslagsuppehållet.

- Det handlar om att försöka få alla att inse att vi nu har fyra raka förluster och att vi måste börja vinna matcher igen om vi vill vara med och fightas om slutspelsplatser till våren, och samtidigt få in det här "go:et" i laget igen. Sen handlar det också om att försöka få folk att slappna av så att man inte åker runt och spänner sig för mycket, men samtidigt se allvaret i det hela.

Torsdagens hemmamatch mot MoDo är den tredje hemmamatchen på fem dagar och Saab Arena har kunnat stoltsera med fina publiksiffror, trots att det är tight mellan matcherna och den nedåtgående formen, vilket man är tacksamma över i omklädningsrummet enligt lagkapten Fantenberg.

- Det är klart att det skönt att vi har publiken med oss. De har varit fantastiska hela säsongen. Sen är det klart att man vill ge tillbaka till dom också och därför blir det extra surt när vi inte kan göra det. Men det är väldigt skönt att ha publiken på plats och vi uppskattar deras stöd väldigt mycket.

Se hela intervjun med Oscar Fantenberg i spelaren ovan.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners